Регистрация

Тунквани кръгчета ананас със сладолед



Тунквани кръгчета ананас със сладолед
Лесно   |   Порции 8 броя   |   Видяна: 1123

Печен ананас с шоколад и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Каналът Хапка по хапка показва лесен сладкиш, с който да зарадвате децата и гостите или да поглезите семейството, без да губите много време в кухнята. Нужни са ви консерва ананас на шайби, малко шоколад, шоколадови капки или ковертюр, някакви ядки или друг тип сладкарска декорация, евентуално малко мляко или масло и топка сладолед по желание.

Ананасът се вади от консервата и нежно се подсушава. Шоколадът се разтопява на водна баня. Ако използвате обикновен шоколад, а не от онези, предвидени за разтапяне и глазура, може да се наложи да добавите в него мляко или масло. Става въпрос за съвсем малко количество. После застилате тава с хартия за печене, взимате кръгче ананас, топите го до половина или овалвате повечко в шоколада и редите в тавата. Отгоре поръсвате с декорация по желание - шарени пръчици, кокосови стърготини или натрошени ядки. После запичате на 180 градуса за 25-35 минути.

За да постигнете истинска елегантност, можете да сервирате кръгчето ананас с топка сладолед в средата. Но и просто под формата на чипс пак е много ефектно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта