Регистрация

Трицветен крем с плодове



Трицветен крем с плодове
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1246

Крем в чаши с ягоди и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 22.05.2018

Вкусен сладкиш в чаша с маслени трохи, три вида крем, сметана и ягоди правят Лора и Стоян, за да покажат как с фантазия само за половин час можете да спретнете вкусен десерт от полуготови сладкарски продукти. Защото два от пластовете представляват инстантно разбити кремчета с мляко.

Единственото по-дълго готвене е това на основата от трохи, които можете да замените с нарошени бисквити. Но ако искате да спазвате рецептата, смесвате в купа брашно, накълцани орехи и захар и добавяте студено масло. Претривате през пръсти и получените трохи запичате в тава на 180 градуса за 15-тина минути, като е добре да разбъркате 2-3 пъти по време на печенето. След това трябва да се охладят.

Това време е напълно достатъчно, за да направите и останалите компоненти. Крем ягода и крем шоколад се разбиват с мляко. Отделно крем сирене се разбива със захар и лимонови корички. Остава и да почистите и нарежете ягодите на малки кубчета. А след охлаждане на трохите идва и сглабянето.

В прозрачна чаша се пускат първо трохи, после пласт бял крем, отгоре парчета ягоди, после шоколадов крем, ягодов крем и на финала украса. За нея можете да използвате целия ягоди, листенца мента и бита сметана от флакон или да поръсите с ядки или декорация по ваш избор.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта