Регистрация

Трислоен шоколадов мус

Трислоен шоколадов мус
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 7181

Мек крем с три вида шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 1 супена лъжица царевично нишесте
  • 75 г захар
  • 300 мл мляко
  • 1 опаковка желатин
  • 3 супени лъжици вода
  • 300 г бита сметана
  • 75 г натурален шоколад
  • 75 г бял шоколад
  • 75 г млечен шоколад
  • шоколадови стърготини за украса

Начин на приготвяне:

1. На дъното на тава за хляб или обикновена тава поставете хартия за печене.

2. Счупете яйцата като отделите белтъците в три различни стъклени панички и разбийте жълтъците в друг съд. Смесете царевичното нишесте и захарта при жълтъците и отделете настрани.

3. Сварете млякото като го разбърквате леко. Сложете съд с вода на силен огън докато заври. Междувременно постепенно наливайте сместа с жълтъците в млякото и продължавайте да бъркате с бъркалка. Когато се смесят добре, махнете съда от огъня и го сложете в тенджерата с врялата вода, така че дъното на съда с млякото да е покрито с водата. Продължете да бъркате докато сместа не се сгъсти. Извадете от водата и оставете да изстине.

4. Смесете желатина с 3 супени лъжици вода в малка купичка и оставете да набъбне. Поставете купичката в гореща вода и бъркайте докато се разтвори напълно. Можете да използвате и микровълнова за 4-5 секунди на ниска степен. Смесете разтворения желатин в крема от мляко и жълтъци и оставете настрани.

5. Разбийте сметаната на сняг и внимателно я смесете с млечния крем като я слагате постепенно. След това разделете крема на три партиди.

6. Разтопете трите вида шоколад отделно като използвате тенджера с две дъна. Можете да използвате голяма купа или тенджера с вода, която може да побере трите купички с шоколад и да го разтопите едновременно. Внимавайте да използвате три отделни лъжици.

7. Първо смесете разтопения натурален шоколад в едната част от млечния крем. Разбийте един белтък на сняг и го смесете с крема. Изсипете в подготвената тава и загладете отгоре. Оставете тавата в хладилника.

8. Междувременно смесете разтопения бял шоколад с втората част от крема. Разбийте втория белтък и по същия начин пригответе втория слой. Изсипете над първия и загладете. Отново го оставете в хладилника.

9. Повторете процеса и с млечния шоколад и го изсипете над белия шоколад. Оставете тавата в хладилника още 5-6 часа или за цялата нощ преди да сервирайте.

10. Преди да поднесете муса, поставете избрания поднос за сервиране над тавата и обърнете сладкиша върху него. Отделете тавата и хартията за печене. Декорирайте с шоколадови стърготини.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Елена
  2. япония
  3. 200
  4. 808
  5. черен пипер
  6. тра
  7. 50
  8. 30
  9. 400

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта