Регистрация

Триизмерна украса за ордьоври с ябълка



Триизмерна украса за ордьоври с ябълка
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 3690

Ябълково ветрило за декорация на блюда.

 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Спирала от ябълка може да бъде вашата идеална украса за предястие със сирена, сладникаво следястие с плодове, домашна торта или друг ябълков сладкиш, стига да проявите минималното търпение да си направите тази ефектна декорация с червена ябълка. Не ви трябва нищо друго освен една червена ябълка, малко лимонов сок, клечка за зъби, остър нож и 10 минути на разположение, които ще превърнат обикновената чиния в идеално блюдо и ще впечатлят гостите с кулинарното ви майсторство.

Първо кората на ябълката се почиства добре (но без да се бели или наранява), защото повечето красиви червени плодове от вида са третирани с вредни химикали. После се разрязва от едната й половина. Ще се ориентирате как точно се прави във видеото. Следва да нарежете отделената част на тънки слайсове, които после да прободете с клечка за зъби. Точна ръка и няколко завъртания ще ви доведат до желания резултат. Остава финалът - един резен за основа, ако искате да сте сигурни, че украсата няма да падне, поставена върху мека повърхност, и още два резена за завършване на ветрилото.

Ако няма да се възползвате от красотата на вашето творение мигновено, по-добре го покапете с лимонов сок, за да не започне да потъмнява. Така животът на красивият арт с червена ябълка ще се удължи драстично. Въпреки че това не е карвинг в реалния смисъл на изкуството, все пак е добре да го изтренирате еднократно, преди да разчитате на собствената си рутина за създаване на бързи и красиви форми.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта