Традиционно немско ястие с наденица
Вариант на традиционното германско ястие Небе и земя.
Необходими продукти:
- 113 г свинска наденица с ябълки ИЛИ 4 ленти пушен бекон Applewood
- 1/3 ч.ч. жълт лук, нарязан на филийки
- 1 ч.ч. нарязани на кубчета картофи
- 1 малка ябълка, нарязана на филийки
- няколко с.л. зехтин
- 1 непълна с.л. захар
Начин на приготвяне:
1. В тенджерка сварете картофите в подсолена вода (около 1 с.л. сол на 1 ч вода). Водата трябва да покрива картофите.
2. Нарежете наденичката или бекона на парчета с големина 2,5 см. Запържете парчетата в тиган с дебело дъно, като добавите лука, когато мазнината започне да се топи. Ако месото не е много мазно, добавете зехтин, по 1 с.л., докато дъното на тигана стане лъскаво и тогава добавете лука. Пържете докато лукът се карамелизира и месото се сготви.
3. Когато картофите са сварени почти наполовина, подредете нарязаните ябълки отгоре и ги поръсете с 1 непълна с.л. захар (ако правите повече от 1 порция, сложете още захар). Варете докато картофите омекнат напълно, а ябълки станат меки, но хрупкави.
4. Подредете картофите и ябълките в чиния, отгоре покрийте с месния сос и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ