Традиционни японски сладки с листа от вишна
Това, което японците наричат сакурамочи.
Необходими продукти:
- 3/4 ч.ч. брашно от глутенов ориз
- 1/3 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. вода
- 3/4 ч.ч. сладка бобена паста
- червен оцветител за храна
- 8 листа сакура, консервирани
Начин на приготвяне:
1. Измийте консервираните листа сакура и ги подсушете с хартиена кърпа. Сварете ги в тенджера с вода. Сложете брашното във водата и покрийте тенджерата с капак. Оставете за 5 мин.
2. Постелете стимера с кърпа и поставете тестото отгоре. Задушавайте го около 20 мин. на умерен огън.
3. Сложете готовото тесто в купа и го намачкайте леко с дървено чукче, заедно със захарта.
4. Разтворете във вода малко от червената боя и добавете при тестото. Разбъркайте хубаво.
5. Разделете розовото тесто на 8 топки. Приплескайте всяка с ръце. Сложете от сладкия боб в средата на всяка топчица и увийте хубаво, така че да се получи като плънка.
6. Увийте готовите топчици в лист сакура и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ