Регистрация

Традиционни японски сладки с листа от вишна

Традиционни японски сладки с листа от вишна
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4245

Това, което японците наричат сакурамочи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3/4 ч.ч. брашно от глутенов ориз
  • 1/3 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. вода
  • 3/4 ч.ч. сладка бобена паста
  • червен оцветител за храна
  • 8 листа сакура, консервирани

Начин на приготвяне:

1. Измийте консервираните листа сакура и ги подсушете с хартиена кърпа. Сварете ги в тенджера с вода. Сложете брашното във водата и покрийте тенджерата с капак. Оставете за 5 мин.

2. Постелете стимера с кърпа и поставете тестото отгоре. Задушавайте го около 20 мин. на умерен огън.

3. Сложете готовото тесто в купа и го намачкайте леко с дървено чукче, заедно със захарта.

4. Разтворете във вода малко от червената боя и добавете при тестото. Разбъркайте хубаво.

5. Разделете розовото тесто на 8 топки. Приплескайте всяка с ръце. Сложете от сладкия боб в средата на всяка топчица и увийте хубаво, така че да се получи като плънка.

6. Увийте готовите топчици в лист сакура и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай
Сваряваш боба, овкусяваш го и после го пасираш :-)

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта