Регистрация

Традиционни постни брускети

Традиционни постни брускети
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1977

Чеснови брускети с домати, лук и босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 франзела или 2 багети
  • 3 домата
  • 2 китки пресен босилек
  • 3 скилидки чесън
  • 8 с.л. зехтин
  • 1/2 глава червен лук или 1 глава шалот

Начин на приготвяне:

1. Нарежете франзелата или багетите на филийки. Най-вероятно ще ви се наложи да печете това количество на два пъти.

2. Застелете си голяма тава с хартия за печене. Зехтина си изсипете в купичка и се заредете с готварска четка. Пуснете фурната да загрява на 200 градуса.

3. Топвайте четката в зехтин и намазвайте едната страна на филийките. Редете в тавата със съвсем малко отстояние.

4. Печете 10 минути.

5. Скилидките чесън обелете и разполовете. Намазвайте всяка изпечена филийка от страната на зехтина с чесън. Натискайте хубаво.

6. Докато филийките се готвят можете да си направите топинга. Обелете доматите, махнете най-воднистата част от сърцевината и нарежете месестата част на малки кубчета. Към тях добавете 2/3 от листенцата босилек, като предварително ги наситните. Много на ситно нарежете и лука и го прибавете към сместа. Разбъркайте.

7. Разпределете доматената салца върху печения хляб. Отгоре украсете с още листенце босилек и посолете. Готово е за сервиране.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта