Регистрация

Точни продукти за американски палачинки

Точни продукти за американски палачинки
Средно   |   Порции 8-10 боря   |   Видяна: 1389

Малки дебели палачинки с кленов сироп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 225 г брашно
  • 10 г бакпулвер
  • ванилия
  • 1/4 ч.л. сол
  • 30 г захар
  • 1 яйце
  • 100 г масло
  • 350 мл мляко
  • кленов сироп

Начин на приготвяне:

1. В купа пресейте брашното с бакпулвера, ванилия на прах и солта. Добавете захарта и разбъркайте.

2. В друга купа чукнете яйцето, разбъркайте, добавете 60 г разтопено, но не горещо масло и разбъркайте пак. Постепенно налейте млякото и бъркайте.

3. Залейте сухите съставки с мократа смес. Първо бъркайте с дървена бъркала, а щом се поразтворят бучките, използвайте телената бъркалка. Палчинки НЕ се правят с миксер. След това можете да оставите сместа да почива на топло няколко минути.

4. На умерен огън сгорещете тиган. Слагайте в центъра му по 3 грама масло на всяка палачинка и щом маслото се разтече, също в центъра сипвайте по 1/2 черпак от сместа. Палачинките трябва да се получават малки и нетънки. Оставяйте сместа сама да се разтече в съда без да вдигате и накланяте. Тестото си знае колко дебело трябва да се получи.

5. След 3 минути обърнете и изпечете от другата страна. Спрямо крайния резултат преценете времето за готвене, но 2,5-3 минути от страна е нормално. Редете палачинките една върху друга в чиния. От това количество се получават 8-10 палачинки с идеални размери. След това, докато са още топли, сложете върху тях 10 г масло и залейте с кленов сироп.

Ето - имате традиционните американски палачники, познати като пенкейкс.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта