Регистрация

Торта с ягоди и рикота



Торта с ягоди и рикота
Трудно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1453

Сладко руло с шоколад, сметана и ягоди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 15.06.2017

Пипкав, но и много красив десерт правят Лора и Стоян, като взимат идея от оригиналната рецепта за касата - сладкиш с обвивка от тесто и плънка от шоколад, сметана, полодове и подсладено прясно сирене. Тук шоколадът е черен, плодовете са ягоди, а сиренето - рикота. Ето и какво се прави с тях.

Първо се приготвя плосък блат от разбити със захар яйца, в които се добавя ванилия и марсала, набухвател и брашно. След като се изпече за четвърт част от него се изряават правоъгълници според формичката на съда, в който правим сладкиша. Важно е веднага след пускането на тестото във фурната да се заемем с ягодите, защото те трябва да бъдат нарязани и да покиснат поне половин час в компанията на захар. Така пускат уникално вкусен сос, който в последствие ще се превърне в сироп за тестото.

На трето място се захващаме с остатъка от плънката. Щом оставим ягодите да се мариноват, смесваме сирене рикота с още вино марсала, ванилия, пудра захар и сметана. Разбъркваме на ръка до сравнителна хомогенност. После в сиренения крем добавяме ягодите и един наситнен черен шоколад. С тази смес пълним сладкиша. А на финала го украсяваме със сметана, пресни ягоди и филирани бадеми. Едва ли някой може да му устои.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта