Регистрация

Торта с кокос, ванилия и ягоди



Торта с кокос, ванилия и ягоди
Трудно   |   Порции 12   |   Видяна: 1374

Торта с крем от маскарпоне и кондензирано мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.06.2018

Домашна торта с аромат на кокос и парченца ягоди спретват Лора и Стоян. Сладкишът е апетитен и ефирен, красив, с лека небрежност, която е търсен ефект в декорацията. А вкусът комбинира плодови нюанси с маскарпоне, ром и кондензирано мляко. Една кулинарна идилия за празници.

Готвенето започва с блата, за който се разбива масло със захар до получаването на крем. В него едно по едно се добавят яйцата, после брашно, бакпулвер и щипка сол. На финала се налива мляко, разбърква се до хомогенност и се пресипва във форма за торти с диаметър 24 см. Пече се на 180 градуса без вентилатор за 35 минути. После се заравнява и се разделя на два по-тънки балата.

За крема в касерола се кипват кокосова сметана и кондензирано мляко. Добавя се голямо количество кокосови стърготини и се готви до сгъстяване на умерен огън - около 40 минути. След това се охлажда и се разбърква с маскарпоне и бял ром. Отделно ягоди се нарязват на кубчета.

Тортата се сглабя като върху първия блат се поръсват парчета ягоди, залива се с част от крема, захлупва се с втория блат, пак ягоди и пак крем. После почива в хладилник за 6 часа и на финала се украсява с кокосови люспи и разполовени или цели ягоди.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта