Регистрация

Торта Наполеон с домашни блатове

Торта Наполеон с домашни блатове
Трудно   |   Порции 16-20   |   Видяна: 177

Руска торта с кондензирано мляко и много блатове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блатовете:

  • 800 брашно
  • 80 г масло
  • 100 г захар
  • 2 яйца
  • 300 мл мляко
  • 1 пакет бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 пакета ванилова захар или есенция

За крема:

  • 500 г кондензирано мляко
  • 700 мл течна сладкарска сметана
  • 500 мл мляко
  • 2 яйца
  • 4 с.л. царевично нишесте
  • 150 г захар
  • ванилова есенция или захар

Начин на приготвяне:

1. Започнете с блатовете като разбиете размекнатото на стайна температура масло със захарта. Отделно разбийте яйцата и добавете в тях млякото и ваниловата захар. Млечната смес прибавете към маслената и разбийте хубаво.

2. Пресейте брашното с бакпулвера и солта и на части го вкарайте при течните съставки.

3. Печете еднакви по размер блатове в предварително загрята на 180 градуса фурна за по 8-10 минути в зависимост от дебелината. Това количество тесто стига за 16-20 блата. Намазнявайте добре тавата преди печене или застилайте с фолио, за да можете после да извадите блатовете. Не ги вадете докато са топли.

4. Готовите блатове заравнете като си запазите изрезките за украса на тортата.

5. Продължаваме с крема: Разбийте яйцата с нишестето до гладка смес. Млякото подгрейте на котлона и щом се стопли (но не трябва да кипи) на тънка струйка вкарайте в него яйчената смес, като бъркате постоянно. Когато кремът се сгъсти, махнете от котлона, пресипете в купа и смесете с кондензираното мляко.

6. Отделно разбийте сметаната със захарта и ванилията и я вкарайте в млечната смес. Изчакайте да се охлади. През това време можете да рендосате изрезките от блатовете.

7. Започнете сглабянето на тортата като редувате блат и крем. Завършете с крем, като намажете и стените на тортата. На финала украсете с рендосаните изрезки. Съхранявайте тортата в хладилник.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта