Регистрация

Торта Колибри с плодове и меден крем



Торта Колибри с плодове и меден крем
Трудно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 3122

Пищна торта с блат от ананас, банан и ядки и пълнеж от крем сирене с мед и кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 28.04.2017

Ето рецепта за елегантна домашна торта с плодове, като изненадата е, че плодовете не са в крема или отгоре, а в тестото. Друг сюрприз е, че този сладкиш е безглутенов и се прави от странни продукти, които добре заместват брашното. А из целия десерт на богато се слага мед и се ароматизира на канела, за да има тортата ухание на уют и топлина въпреки луксозната си външност и вкус.

Първо се смесват сухите съставки за блатовете, които са три на брой. Така в купата заедно влизат овесени ядки, нишесте от тапиока, бадемово брашно, бакпулвер, ванилия и канела. След щателно разбъркване започваме да приготвяме течната част като разбиваме яйца с мед, разтопено кокосово масло и мляко. Обединяваме течните и сухите съставки, но това далеч не означава, че балтът е готов. В него се слагат още намачкани банани, наситнени орехи и нарязан на малки кубчета ананас. Така приготвената пищност делим на три част и печем всяка от тях за по 40 минути.

Времето докато балтовете се готвят използваме, за да си направим крема - от разбити крем сирене и кисело мляко с мед, ванилия и канела. После подреждаме тортата, поръсваме със запечени на сух тиган кокосови стърготини и прибираме в хладилника да се стегне.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта