Регистрация

Топъл сандвич от панирани филийки с плънка

Топъл сандвич от панирани филийки с плънка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 821

Напоени филии в яйце с плънка от домат, кашкавал и шунка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200-250 г шунка или пушено пилешко филе
  • 200 г моцарела за пици, чедър или друго сирене по желание
  • 1-2 домата
  • 100 г кашкавал
  • 3 яйца
  • 200 мл мляко
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1,5 ч.л. микс провансалски подправки или си смесете сушени риган, мащерка и босилек
  • 1/3 ч.л. куркума (ако имате)
  • 2-3 с.л. олио
  • 10 филии хляб (с готовност за още 1-2)
  • листа босилек, копър, магданоз или друго по желание

Начин на приготвяне:

1. Доматите, колбаса и твърдото сирене нарежете на слайсове.

2. В купа разбийте яйцата със солта, куркума и провансалския микс. Добавете млякото и разбъркайте.

3. Намажете дъното и стените на тиган с диаметър 26-28 см с олиото.

4. Взимайте филийка, напоявайте я в яйчената смес и поставяйте в тигана леко странично. След това върху нея редете слайс колбас, слайс кашкавал и после слайс сирене. Слагайте следващата напоена филийка странично като покривате с нея наполовина предишната. Така редете докато се получи венец. В средата на тигана можете да сложите напоено крайшниче от хляба и върху него колбас, сирене и домат. Ако ви е останал от яйчения сос, залейте с него на финала подреденото ястие.

5. Сложете на котлона и пуснете на умерен огън. Похлупете с капак и гответе 15 минути.

6. През това време рендосайте кашкавала.

7. Поръсете филийките с рендосания кашкавал и избраните от вас свежи листенца, сложете отново капак и гответе между 5 и 10 минути. После можете директно да сервирате или да прехвърлите в голяма чиния и да нарежете на триъгълни парчета като пица.

 

Източник: YoouTube/Schnelles Rezept

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта