Регистрация

Топла салата с пиле и пушен бекон

Топла салата с пиле и пушен бекон
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3618

Топла пилешка салата с бекон и доматен дресинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 средни пилешки гърди без кожа (нарязани на тънко)
  • 50 г нарязан пушен бекон (с ивици тлъстина)
  • 50 г нарязан червен лук
  • 25 г нарязана на кубчета червена чушка
  • сол и пипер
  • бучка масло
  • 4 с.л. прясна сметана
  • 25 г прясно нарязан магданоз

За салатата:

  • 200 г микс салатени листа
  • 8 чери домати, разделени на половинки
  • 50 г нарязан червен лук
  • 50 г нарязани червени чушки
  • 50 г нарязана краставица

 За дресинга:

  • 80 мл вода
  • 2 с.л. оризов оцет
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. нарязана прясна чили чушка (червена)
  • 4 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Сложете съставките за дресинга в малък тиган и оставете да къкрят леко докато течността се сгъсти: около 5 минути – или докато течността покрива гърба на лъжица. Оставете да се охлади.

2. Измийте и смесете заедно съставките за салатата в купа и оставете настрани.

3. Загрейте тиган и когато е горещ сложете бучица масло в него заедно с парчетата пиле и нарязания бекон. Гответе за 6-8 минути на ниска температура. Добавете лука/червените чушки/сметаната и гответе, докато пилето е напълно готово, а сметаната се е сгъстила.

4. Добавете сол и пипер на вкус.

5. Разделете салатения микс в 4 купички/чинии и после разделете готовото пиле по равно между тях. Поръсете с охладения дресинг върху топлата салата и сложете прясно нарязан магданоз преди да сервирате.

 

Източник: opensourcefood

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта