Топла салата с пиле и пушен бекон
Топла пилешка салата с бекон и доматен дресинг.
Необходими продукти:
- 2 средни пилешки гърди без кожа (нарязани на тънко)
- 50 г нарязан пушен бекон (с ивици тлъстина)
- 50 г нарязан червен лук
- 25 г нарязана на кубчета червена чушка
- сол и пипер
- бучка масло
- 4 с.л. прясна сметана
- 25 г прясно нарязан магданоз
За салатата:
- 200 г микс салатени листа
- 8 чери домати, разделени на половинки
- 50 г нарязан червен лук
- 50 г нарязани червени чушки
- 50 г нарязана краставица
За дресинга:
- 80 мл вода
- 2 с.л. оризов оцет
- 1 с.л. доматено пюре
- 1 с.л. нарязана прясна чили чушка (червена)
- 4 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Сложете съставките за дресинга в малък тиган и оставете да къкрят леко докато течността се сгъсти: около 5 минути – или докато течността покрива гърба на лъжица. Оставете да се охлади.
2. Измийте и смесете заедно съставките за салатата в купа и оставете настрани.
3. Загрейте тиган и когато е горещ сложете бучица масло в него заедно с парчетата пиле и нарязания бекон. Гответе за 6-8 минути на ниска температура. Добавете лука/червените чушки/сметаната и гответе, докато пилето е напълно готово, а сметаната се е сгъстила.
4. Добавете сол и пипер на вкус.
5. Разделете салатения микс в 4 купички/чинии и после разделете готовото пиле по равно между тях. Поръсете с охладения дресинг върху топлата салата и сложете прясно нарязан магданоз преди да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ