Регистрация

Топла люта свинска супа



Топла люта свинска супа
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2041

Джолан чорба приготвена като шкембе чорба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 09.01.2017

Традиционна шкембе чорба без шкембе - нещо такова представлява тази супа на Лора и Стоян в стил трезве чорба, в която карантийките са заменени от далеч по-вкусния и слабо намирисващ свински джолан. Той създава уникална леко желирана текстура на топлата супа, която в останалите си компоненти се прави като шкембе и дори се поднася по същия начин.

Първо слагаме джолана да кипне и отпенваме няколко пъти докато водата се избистри. Добавяме при него лук, чесън, моркови и целина, овкусяваме с дафинови листа и зърна черен пипер, посоляваме и оставяме да се вари за няколко часа - докато местото започне да пада от костта. Тогава мръвките се изваждат, махат се кокалите, а месото се накъсва на хапчици. Бульона от варенето се прецежда и зеленчуците и подправките се изхвърлят - те вече са свършили работата си.

Бульонът се кипва отново и в него се добавя прясно мляко. В отделен съд се сгорещява масло, в него се запържва брашно до покафеняване, после се добавя и червен пипер, а след това се разбърква с част от бульона. Така направената запръжка отива в тенджерата при останалия бульон, където се добавя и месото, още сол, ако е необходимо и се готви до завиране.

Супата се сервира с традиционната добавка от оцет и чесън, поръска от лют пипер на люспи и филийки хляб. Ето подходяща супа за хората, които не харесват шкембе чорба заради специфичния мирис и вида на месото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта