Регистрация

Топеница от патладжани с чесън



Топеница от патладжани с чесън
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1610

Разядка от печени патладжани с кисело мляко и люта чушка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.10.2017

Достоен конкурент на малиджана или кьопоолуто приготвят Лора и Стоян като главен герой и в тази рецепта е патладжанът. Получава се дип от зеленчуци, разядка с патладжани или пък народно казано - топеница, в която можете да бръкнете с препечен хляб или да намажете върху филийка. Това е страхотно мезенце за студените дни или пък едно вкусно предястие, което гостите ще оценят по достойнство. Особено ако не са запознати с традицията на балканската кухня.

Първо се изпичат патладжаните, а през това време наситняваме лук, чесън и люта чушка. Готовите патладжани белим и режем на едро. После сгорещяваме зехтин, запържваме в него лука и чесъна, добавяме чушлето и патладжанените хапки и готвим само няколко минути. Следва да подправим с куркума, сол и пипер и да оставим настрани да се охлади. А на финала смесваме странното кьопоолу с кисело мляко.

Разядката се поднася с хляб или гризини.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта