Регистрация

Тилапия със сос Миниер

Тилапия със сос Миниер
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5090

Пържена риба с масло и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 филета тилапия (може и филе от друг тип бяла риба)
  • 6 с.л. масло
  • лимон
  • магданоз
  • олио

Начин на приготвяне:

1. Сложете маслото в тиган и започнете да го загрявате, докато покафенее. Нарежете на дребно магданоза, а лимона нарежете на две половини.

2. Загрейте тиган (за предпочитане незалепващ) на средно висока степен. Когато тиганът се нагорещи, излейте малко олио, колкото да се покрие дъното на тигана, и сложете филетата риба вътре.

3. Запържете рибата от едната страна, докато стане хрупкава и златиста на цвят, след това я обърнете и повторете същото и с другата страна.

4. Когато рибата се изпържи, сложете парчетата в чинии, полейте ги щедро с лимонов сок и с горещото масло. Украсете с нарязания магданоз и резени лимон.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
3
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта