Регистрация

Тилапия със сладки картофи на фурна

Тилапия със сладки картофи на фурна
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 6209

Изискана морска риба с картофена гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За рибата:

  • 2 филета тилапия
  • подрправки – сушен лук, сушена мащерка, бахар, черен пипер, канела, пипер кайен, сол, малко зехтин или олио
  • чесън – 1-2 скилидки на ситно
  • зелен лук
  • зехтин за пърженето
  • сол и пипер на вкус

За сладките картофи:

  • 500 г сладки картофи
  • червен пипер
  • пипер кайен
  • риган
  • олио
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:


За рибата:

1. Поръсете щедро рибата и от двете страни със подправките.

2. На средно силен огън загрейте малко зехтин и задушете за кратко чесъна.

3. Сложете и рибата и приготвяйте по 3-4 минути от всяка страна. Можете да сложите няколко резенчета от чесъна отгоре докато се пържи.

4. Когато е готова, поръсете с пресен лук и сложете в чиния за сервиране.

За картофите:

1. Предварително загрейте фурната на 220 градуса.

2. Нарежете картофите на дебели резени.

3. Сложете всички съставки плюс картофите в торбичка за печене и раздрусайте докато се омешат.

4. Сложете ги в тава и печете 15-20 минути.

5. След това ги обърнете от другата страна и дръжте още 15-20 минути във фурната.

6. Накрая можете да поръсите с още малко сол.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта