Регистрация

Тиквички с плънка от булгур и кайма



Тиквички с плънка от булгур и кайма
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 701

Пълнени тиквички с булгур и кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.08.2018

Тиквички с плънка от кайма, сирене и булгур с аромат на мента и чесън готвят Лора и Стоян. Това е идея за делничен семеен обяд или вечеря, защото се прави лесно и може да се сервира и без хляб - сърцевината от булгур с кайма особено засища, но трудно се преяжда с нея.

За тази рецепта е добре да си намерите от кръглите тиквички, които изглеждат много по-кокетно, изпечени под формата на кошнички. Заложете на по-голяма бройка, защото хапването им увлича и се ослажда. Капачетата се отрязват, вътрешността се издълбава с чаена лъжица, а останалата кошничка се овкусява със сол и пипер.

В тиган се запържва наситнен чесън, добавя се сърцевината от тиквичките и след това кайма. Готви се докато смляното телешко месо се разпадне на трохи. Следва добавка от предварително сварен булгур, мента за аромат и сол и пипер. Финалната щриха е лимонов сок и лимонова кора. Тази плънка се разпределя в тиквичките и отгоре се запечатва с овче или бяло краве сирене. Пече се за 30 минути на 190 градуса.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта