Регистрация

Тиквена супа по фермерски

Тиквена супа по фермерски
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3510

Супа с картофи, лук и тиква.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 25 г /2 с.л. масло
  • 1 голяма глава лук
  • 2 шалота
  • 2 картофа
  • 2 скилидки чесън
  • 900 г /6 ч.ч. прясна тиква, нарязана на кубчета
  • 2 л пилешки (или зеленчуков) бульон
  • 1/2 ч.л. смлян кимион
  • щипка чили
  • сол и пипер
  • пресен магданоз (или кориандър) за украса

Начин на приготвяне:

1. Обелете тиквата, отстранете семките и я нарежете. Нарежте и лука, шалота и картофите.

2. Запържете чесъна в масло на слаб огън за 1 мин. Увеличете котлона и прибавете лука и шалота и сотирайте 4-5 мин. или до омекване.

3. Добавете картофите, тиквата, бульона, подправките, солта и пипера и оставете да заври.

4. Покрийте и намалете огъня. Оставете да къкри 1 час, като разбърквате от време на време.

5. Прехвърлете супата на няколко пъти в блендер и я направете на гладък крем.

6. Върнете в тенджерата и продължете да готвите докато се сгрее хубаво.

7. Украсете с магданоз или кориандър и поднесете с хрупкав топъл хляб.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта