Тиква с орехи и синьо сирене
Лесно | Порции 5
| Видяна: 3825
Изискан десерт със синьо сирене.
Необходими продукти:
- 2 средно големи мускатни тикви (тип „цигулка”)
- 2-3 с. л. зехтин
- 6 стръка прясна мащерка или розмарин
- 1 ч. ч. орехи
- 1 ч. ч. синьо сирене
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200 С.
2. Разрежете тиквите на две половинки, без да ги обелвате, и издълбайте семената с лъжица.
3. Нарежете на парчета от по 2 см.
4. Наредете парчетата в тавичка, намазана с олио, накъсайте листата от 4 стръка мащерка или розмарин и ги наръсете върху тиквата.
5. Печете 30-45 минути докато тиквата омекне.
6. След това я извадете в купа и гарнирайте с орехите и натрошеното сирене.
7. Наръсете с остатъка от мащерката или розмарина.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ