Регистрация

Тигър от пилешко с моркови

Тигър от пилешко с моркови
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 969

Руска салата с пилешко, оформена като глава на тигър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 пилешки бутчета
  • 300 г гъби
  • 7 яйца
  • 10 кисели краставички
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 3 моркова
  • 2 дафинови листа
  • голяма опаковка майонеза
  • черни маслини
  • пресен копър

Начин на приготвяне:

1. Сварете пилешките бутчета с дафиновите листа докато месото започне да се оделя от кокала. Махнете кожата, останалото месо почистете от костите и нарежете на малки хапчици. Изсипете в голям съд.

2. Два от морковите сварете и рендосайте на едро ренде.

3. Гъбите нарежете на полумесеци, лука наситнете. Сгорещете олиото в тиган, запържете лука до прозрачност, добавете гъбите и гответе докато водата им се изпари. Подправете със сол и пипер и пресипете в купата.

4. Яйцата сварете до твърдост. Пет яйца и два жълтъка рендосайте в ястието.

5. Киселите краставички нарежете на кубчета, отцедете добре от маринатата и изсипете в купата. Добавете 2/3 връзка наситнен копър.

6. Овкусете със сол и пипер и добавете около 150-200 г майонеза. Разбъркайте много добре. Майонезата не трябва да преобладава, за да може да се моделира сместа.

7. В чиния от получената разядка оформете главата на тигъра. Рендосайте третия морков, който е суров. С него украсете главата. От заделениете два сварени белтъка, черните маслини и останалата майонеза направете украсата. Ако не ви се занимава с оформянето на тигър, направете си вулкан като изиспете сместа на куличка в чиния за ордьоври, отгоре покриете с рендосния пресен морков и украсите с маслини.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта