Регистрация

Тестени хапки с пилешко на пара

Тестени хапки с пилешко на пара
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3199

Домашни равиоли с пилешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. рафинирано брашно
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.ч. пилешка кайма
  • 1 с.л. олио
  • 1/2 ч.ч. лук, фино нарязан
  • 1 ч.л. чесън, наситнен
  • 1/2 ч.л. соев сос
  • 1 ч.л. сол (или на вкус)
  • 1/4 ч.л. оцет

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното, солта и бакпулвера и омесете с вода твърдо тесто.

2. Сгорещете олиото и добавете лука и чесъна. Сотирайте до омекване и добавете каймата.

3. Разбъркайте на силен огън, докато пилешкото е почти напълно готово.

4. Свалете от огъня и добавете соевия сос, сол, оцет и черен пипер.

5. Разточете тестото на много тънка кора (почти прозрачна) и нарежете кръгове с диаметър 10-12 см.

6. Намокрете краищата на всеки кръг и сложете от пилешката плънка в средата. Затворете краищата и ги навийте, така че да залепите хубаво около плънката.

7. Варете на пара около 10 мин. и поднесете със соев сос и чили сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта