Регистрация

Тестени кошнички с картофено пюре



Тестени кошнички с картофено пюре
Средно   |   Порции 24 броя   |   Видяна: 1005

Плоски питки с плънка от картофи и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пълнени питки с картофено пюре, запечени на фурна, се готвят в канала Всегда Вкусно. Това е рецепта за местно ястие, произхождащо от земите около планина Урал, където се нарича шанги. Представлява основа от питки, в които се издига купа от намачкани картофи с масло и апетитна коричка. Подходящо е за закуска или ордьовър, но може да засити и като основно. Ако си правите домашно тесто, рецептата става по-пипкава, но крайният резултат е неустоим.

Първо се меси тестото. В купа се разбиват яйца със сол, налива се мляко и постепенно се добавя брашно. Следва мазнина, малко захар и суха мая. Всичко това се превръща в тесто, което се оставя да втаса два пъти. След първия час се премесва и втасва още час. През това време се приготвя пюрето от сварени картофи с масло и яйце.

Двойно втасалото тесто се разделя на 24 топчици, които се разточват на тънки кори. Редят се в тава, застлана с хартия за печене, оформя се борд в краищата и се пълнят с картофено пюре. Ще трябва да печете на три пъти. Намазват се с разтопено масло и се пъхват в предварително загрята фурна на 180 радуса за 15 минути. Изваждат се след това, мажат се с разбит жълтък и се допичат за още 4-5 минути.

Можете да поднесете със сос за топкане. Списък с точните продукти и стъпки на направа - ВИЖТЕ ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта