Терин от свинска и пилешка кайма
Печена кайма с подправки, галета и лук.
Необходими продукти:
- 500 г смляно свинско месо
- 500 г смляно пилешко месо
- 2 яйца
- 50 г галета
- връзка магданоз или няколко стръка босилек, или мащерка
- 2 глави лук
- 4 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- лют пипер по желание
- кетчуп по желание
Начин на приготвяне:
1. Изсипете двата вида кайма в тава.
2. Наситнете лука и избраната от вас свежа подправка и добавете в тавата.
3. Разбийте яйцата в отделен съд и залейте с тях.
4. Овкусете със сол и пипер и добавете и намачкания на паста чесън. Поръсете с галетата.
5. Омешайте хубаво и намаслете форма тип терин с олио. Прехвърлете сместа вътре и заравнете без да натискате.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути. По желание на 30-тата минута от готвенето извадете терина и намажете с кетчуп или доматен сос отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ