Регистрация

Телешко с черен пипер

Телешко с черен пипер
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2465

Месо с жасминов ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г телешко, нарязано на ленти
  • връзка китайски броколи
  • 1 средна глава лук, нарязан на полумесеци
  • 1 среден морков, разполовен и нарязан на филийки
  • с.л. фино нарязан чесън и джинджифил
  • 4 червени чилита, фино нарязани
  • царевично нишесте, разтворено във вода за сгъстяване на ястието
  • За мариноване на телешкото, използвайте по около 1 ч.л. от следните продукти:
  • тъмен соев сос
  • сос от стриди
  • рибен сос
  • сос от черен пипер
  • сладък соев сос
  • счукан чесън
  • смлян черен пипер
  • захар

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете телешкото и сместа за маринатата и покрийте хубаво. Оставете в хладилника да се маринова за около 20-30 мин.

2. Кипнете вода в тенджера, за да бланширате китайските броколи и морковите. Отделете стеблата от листата и преди да ги сложите във водата, добавете 1 с.л. олио в тенджерката, за да станат по-лъскави броколите. Необходими са само 30-40 секунди (най-много). Извадете стеблата и ги отцедете, след което прибавете нарязаните на филийки моркови за около 20 сек. и ги отцедете.

3. Сложете уока на мястото на тенджерата и сипете малко зеленчуково олио. Изчакайте да се сгорещи и прибавете чесъна. Оставете да се задуши леко и прибавете броколите. Разбъркайте, докато се покрият с чесън и олио, след което сложете и листата. Запържете като разбърквате, докато листата се задушат и прехвърлете в голяма чиния, така че да се получи подложка за месото.

4. Върнете уока на огъня и сгорещете няколко с.л. олио и прибавете чесъна и чилитата. След тях сложете лука и пържете за около 2 мин. (не препържвайте до омекване, трябва да са леко твърди). Прибавете маринованото телешко и гответе до пълна готовност на месото. Поръсете с още смлян черен пипер и накрая сложете морковите и размитото с вода царевично нишесте, за да сгъстите соса. Когато това стане, подредете върху канапето от броколи и поднесете с жасминов ориз.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта