Телешко с Рокфор и коняк
Лесно | Порции 1-2
| Видяна: 2302
Ордьовър с телешко филе, синьо сирене и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 200 грама телешко месо
- 20 грама сирене Рокфор
- 150 грама тиквички
- няколко чери домата
- коняк сос общо 50 мл (смесват се коняк, деми-глас и сметана)
- 50 мл олио
- 2 грама (1/4 ч.л.) сол
- 1 грам черен пипер
- зелени подправки (магданоз, копър)
Начин на приготвяне:
1. Разрежете телешкото месо на три сравнително еднакви парчета и го запечете на фурна в намазнена тавичка.
2. Можете да използвате загрятата фурна, за да изпечете и чери доматите (цели) и тиквичките на лентички или кръгчета.
3. Когато месото е готово, наредете парчетата в чиния, осолете и опипрете, върху тях сложете по парче синьо сирене Рокфор, а отстрани наредете тиквичките и чери доматчетата.
4. Полейте всичко със сос коняк и поръсете с пресни наситнени подправки.
Най-важните съставки
коняк, копър, магданоз, олио, синьо сирене, сметана, сол, сол и пипер, сос „Деми Глейс”, телешко, телешко филе, тиквички, черен пипер, чери домати
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ