Регистрация

Телешко на бавен огън с майонеза



Телешко на бавен огън с майонеза
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2759

Печено телешко с пикантни чушлета и майонезен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Единственият вариант да се получи крехко телешко, добре сготвено според всеки вкус, е да се изпече месото на бавен огън. Каналът Tasty показва колко лесно може да стане това, а след това да имате месо за директно сервиране или като плънка за домашни хамбургери. Изисква се само търпение, а останалото го върши печката.

Голямо парче телешко месо се овкусява със сол и пипер, овалва се в брашно и се запечатва в намазнен тиган. След това се прехвърля в тава с добре затварящ се капак. Вместо капак можете да ползвате алуминиево фолио. Върху месото се нарязва масло и се поръсват цели люти чушлета от туршия. Затваря се добре и се пъхва във фурната на 180 градуса за 20-тина минути. През това време се прави майонезеният сос като 2 с.л. с връх майонеза се смесват с 2 с.л. ябълков оцет и се добавя копър, червен пипер и чесън по желание. Мръвката се разгръща и се залива със сместа. После отново се затваря добре.

Следва печене на 160 градуса в продължение на 8 часа. А когато извадите, месото се разпада на влакна - крехки и сочни. Можете да го разделите с вилица и да залеете със соса от печенето. По желание добавете още подправки и сос.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта