Телешко задушено с картофи и моркови
Лесно | Порции 4
| Видяна: 9845
Бавно телешко на бавен огън.
Необходими продукти:
- 1 кг телешко, нарязано на кубчета
- 1/4 ч.ч. брашно
- 1 1/2 ч.л. морска сол
- 1/2 ч.л. смлян черен пипер
- 1 1/2 ч.ч. телешко бульон
- 1 ч.л. сос Kitchen Bouquet или Gravy Master или друг сос по ваш вкус
- 1 скилидка чесън
- 2 дафинови листа
- 1 ч.л. червен пипер
- 4 моркови, нарязани на около 1,3 см
- 3 червени картофа, нарязан на кубчета
- 2 лук, нарязан на кубчета
- 1 стрък целина или 1/2 ч.л. семена целина
Начин на приготвяне:
1. Сложете месото в тенджера за бавно готвене и покрийте с брашно, сол и пипер. Разбъркайте докато месото се покрие хубаво. Добавете останалите необходими продукти и разбъркайте.
2. Гответе на слаб огън 10-12 часа (или на силен за 4-6 часа).
3. Преди сервиране извадете дафиновите листа.
Най-важните съставки
брашно, дафинов лист, картофи, лук, моркови, морска сол, телешки бульон, телешко, целина, червен пипер, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 10-12 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ