Регистрация

Телешко задушено с вино и лук

Телешко задушено с вино и лук
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1114

Задушено телешко във винен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг немазно телешко
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 150 г бекон
  • 4 с.л. олио
  • 2 глави лук
  • 3 скилидки чесън
  • 3 с.л. брашно
  • 350 мл червено сухо вино
  • 350 мл пилешки бульон (неподсолен; може и вода)
  • 2 дафинови листа
  • 1 ч.л. кимион
  • 2 глави лук шалот
  • магданоз за украса

Начин на приговяне:

1. Месото нарежете на хпаки и поръсете със сол и пипер. Разбъркайте и оставете настрана.

2. Бекона нарежете на лентички и запържете в суха тенджера. Извадете бекона, а мазнината в тигана оставете. Добавете към нея 1 с.л. олио и щом се сгорещи, запечатайте половината от месото. Извадете го в отделен съд и сгорещете в останалата мазнина още 1 с.л. олио. Запечатайте и другата половина и извадете.

3. Лука и чесъна наситнете (без шалота). Запържете в тенджерата, като добавите още 1 с.л. олио. След това добавете брашното и разбъркайте. Налейте бульона и бъркайте докато се получи гъст сос. Добавете мръвките, залейте с виното, вкарайте дафиновите листа и кимиона и оставете да къкри под капак за 2:30-3 часа на умерен огън.

4. Магданоза измийте и наситнете. Шалота нарежете на полумесеци и без да ги разделяте, ги запържете немного в останалата 1 с.л. олио.

5. Махенте ястието от котлона. Добавете шалота и разбъркайте. Сервирайте в индивидуални порции и отгоре поръсете с наситнен магданоз. Сервирайте хляб за топкане или картофено пюре за гарнитура, като можете да го залеете с част от винения сос на ястието.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта