Регистрация

Телешко задушено с боб и домати

Телешко задушено с боб и домати
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1464

Телешко в доматен сос с вино и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 550-600 г крехко телешко месо
  • 1 голяма или 2 малки консерви боб (бял или червен, може и микс)
  • 700 г домати
  • 60 мл червено вино
  • 2 дафинови листа
  • 2 глави лук
  • 4 с.л. олио
  • 1 с.л. брашно
  • сол и пипер на вкус
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо нарежете на много малки и тънки парченца. Доматите обелете и рендосайте. Лука наситнете.

2. В тенджера запържете без мазнина или със съвсем малко олио месцата - колкото да се запечатат. Извадете от съда и налейте олиото. Добавете лука и пържете докато стане прозрачен.

3. Добавете доматите и виното. Брашното разтворете в 2 с.л. вода и на тънка струйка през цедка го вкарайте в ястието.

4. Върнете месцата, добавете дафиновите листа, намалете огъня и оставете да къкри под капак докато мръвките се разварят. При нужда добавете малко вода.

5. Отцедете боба от соса на консервите и го добавете в ястието чак след като месото е почти готово. Опитайте на вкус (тъй като консервите са солени) и добавете сол и пипер. Разбъркайте.

6. Когато прецените, че манджата е готова, махнете от огъня, отстранете дафиновите листа и поръсете с пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта