Регистрация

Телешко Бургиньон с бекон

Телешко Бургиньон с бекон
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 886

Задушено телешко с гъст сос и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг телешко
  • 80 г бекон
  • 6 с.л. олио
  • 2-3 глави лук
  • 2 моркова
  • 4-5 скилидки чесън
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 2 с.л. брашно
  • 100 мл коняк
  • 200 мл бяло вино
  • 750 мл бульон (най-добре месен)
  • 24 глави арпаджик
  • 400 г гъби
  • китка магданоз
  • 2 дафинови листа
  • 4 карамфилчета
  • 1-2 ч.л. кимион
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Телешкото нарежете на хапки, бекона на кубчета, лука и чесъна наситнете, морковите нарежете на полумесеци, гъбите - на четвъртинки, а арпаджичетата обелете и измийте.

2. В тенджера на умерен огън запържете бекона без да добавяте мазнина. След това извадете в чиния, долейте 2 с.л. олио и запечатайте телешките мръвки. Извадете ги и на тяхно място добавете още 2 с.л. олио и запържете в него лука и чесъна до покафеняване.

3. Сипете и последните 2 с.л. олио и добавете морковите и гъбите. Гответе докато остане само на мазнина. След това налейте коняка и щом се изпари, добавете бялото вино и доматения концентрат. Постепенно при непрестанно бъркане вкарайте и брашното. Щом се справите с бучките, върнете в тенджерата телешкото месо, добавете дафиновите листа, карамфилчетата и кимиона и залейте с бульона. Оставете да се готви под капак за 1 час.

4. Посолете ястието и добавете арпаджика. Захлупете с капака и оставете да къкри докато малките лукчета се сготвят.

5. Наситнете магданоза и го добавете заедно със запържения бекон, когато прецените, че и месото, и арпаджикът са готови. Посолете на вкус и сервирайте топло с пухкав хляб.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта