Регистрация

Телешки шницели под пармезанова коричка

Телешки шницели под пармезанова коричка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 256

Панирано телешко с пармезанова коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 телешки пържоли
  • 6 с.л. брашно
  • сол и пипер
  • 1 яйце
  • 8 с.л. галета
  • олио
  • 1 голям домат
  • 80 г пармезан
  • 40 г масло
  • 5-6 стръка копър (листата)
  • 1 скилидка чесън

Начин на приготвяне:

1. Сложете всяка телешка пържола между два листа стреч фолио и начукайте докато се изтъни почти до прозрачност. Обтрийте със сол и пипер.

2. Овалвайте телешкото първо в брашно, после в разбито яйце и на финала - в галета. Можете да оваляте повторно в яйце и в галета и след това запържете двустранно в няколко с.л. сгорещено олио. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

3. Подредете готовите шницели в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре сложете по дебел и сочен резен домат и поръсете с пармезан. Приберете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 5 минути.

4. През това време разтопете маслото, добавете в него наситнения копър и чесъна и разбъркайте.

5. На дъното на чинии сложете по 2 с.л. сос, а отгоре поставете по шницел.

6. Сервирайте прясна салата или любимата картофена гарнитура с ястието.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта