Регистрация

Телешки пържоли с гъбен сос

Телешки пържоли с гъбен сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 15190

Телешко с вино и печурки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 броя телешки пържоли
  • 1 чаена чаша червено вино
  • 2-3 средно големи моркова
  • 2-3 дафинови листа
  • 300 грама гъби печурки
  • 2-3 скилидки чесън
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 1 супена лъжица червен пипер
  • 1/2 чаена лъжичка суха мащерка
  • щипка настъргано индийско орехче
  • 5-6 супени лъжици олио

Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите и ги овкусяваме със солта, черния пипер и мащерката. Завиваме ги с фолио и ги прибираме в хладилника за около половин час, колкото да „дръпнат“ подправките.

След това в дълбок тиган със загрято олио ги запържваме по 2 минути от всяка страна. Нареждаме ги в дъбока, намазана с олио тава, по възможност с незалепващо покритие. Върху тях равномерно слагаме нарязаните на шайби гъби и моркови, пресован чесън, дафиновите листа, наръсваме мащерката, индийското орехче, червения пипер и още малко сол на вкус. Накрая заливаме равномерно с виното, с една чаена чаша студена вода и две лъжици от олиото, в което сме пържили пържолките. Печем с фолио около час и около 10-тина минути без фолио във фурна, предварително загрята на 200 градуса.

По желание гарнираме с картофено пюре или сварен бял ориз.

Добър апетит!

печено телешко с печурки в червено вино

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
6
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта