Телешки кюфтенца по австралийски
Пържени кюфтета с горчица.
Необходими продукти:
- 250 г масло
 - 200 г телешка кайма
 - 50 г лук, фино нарязан
 - 10 г суха универсална подправка
 - 10 мл лимонов сок
 - 1 стрък магданоз, фино нарязан
 - 50 г брашно
 - 100 мл мляко
 - 100 мл телешки бульон
 - 150 г галета
 - 1 яйце, разбита с 15 мл вода
 - сол и прясно смлян черен пипер на вкус
 - олио за пържене на маслена баня
 
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете малко масло в тиган за пържене и сотирайте телешкото и лука до покафеняване.
2. Отцедете в гевгир и сложете в купа.
3. Прибавете сол, пипер, половината суха подправка, лимоновия сок и магданоза.
4. Сгорещете останалото масло в тенджерка и прибавете брашното, като разбърквате.
5. Гответе 2 - 3 мин. и прибавете телешкия бульон и млякото.
6. Гответе още известно време, като разбърквате, докато заври и се сгъсти.
7. Прибавете телешкото и разбъркайте.
8. Свалете от котлона и оставете да се охлади.
9. След това оставете за поне 3 часа в хладилника докато изстине напълно.
10. Когато се втвърди, оформете малки топчици с големината на хапки.
11. Прибавете останалата суха подправка при галетата.
12. Оваляйте кюфтенцата в тази смес и ги потопете в яйцето, разредено с вода, след това отново в овкусената галета.
13. Сгорещете олиото в дълбок тиган или тенджерка и изпържете по няколко кюфтенца наведнъж до златисто.
14. Отцедете върху хартия и поднесете веднага с горчица.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ