Регистрация

Тартифлет - картофи с бекон и сирене

Тартифлет - картофи с бекон и сирене
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 6350

Свинско с няколко вида сирене, картофи и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г картофи
  • 100 г фино нарязан пушен бекон (може да се замести с панчета)
  • 1 глава лук, нарязана на кубчета
  • сирене реблошон (или бри)
  • 100 г пълномаслена сметана
  • 1/2 чаша бяло вино
  • нарязани гъби
  • 50 г обезсолено масло
  • 1/4 ч.л. смлян черен пипер
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и ги нарежете на дебели филии, след което ги сварете във вода с щипка сол до готовност.

2. Отцедете картофите и ги оставете да изстинат. Нарязаните картофи трябва да са сварени добре, но да не са меки.

3. В тиган сложете малко зехтин и сотирайте нарязания лук. След това добавете нарязания на кубчета бекон и накрая, когато всичко е почти готово, добавете и гъбите.

4. Поръсете картофите с малко смлян черен пипер. Намажете с масло съда за печене.

5. Наредете слой картофи по цялото дъно на намасления съд, като използвате около половината от цялото количество.

6. След това сложете лука, гъбите и бекона, като втори слой.

7. Прибавете останалите картофи върху втория слой и ако желаете залейте с половин чаша бяло вино. След това изсипете пълномаслената сметана отгоре.

8. Нарежете реблошона наполовина и го сложете отгоре.

9. Накрая печете във фурна при 250°C докато се разтопи сиренето, а повърхността покафенее. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта