Регистрация

Тартар с маринована херинга и авокадо

Тартар с маринована херинга и авокадо
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 315

Рингове с риба, авокадо и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г мариновано филе от червена херинга (или друго филе от херинга - продава се насипно на рибните щандове или в бурканчета и е доста по-евтино от сьомгата, с която пък ще направите по-добро впечатление, ако замените)
  • 1 ч.л. каперси
  • 1/2 краставица
  • 1/5 глава червен лук
  • 1 авокадо
  • сол и пипер
  • лимон
  • няколко перца див лук

Начин на приготвяне:

1. Рибата нарежете много на ситно и прехвърлете в купа.

2. Наситнете каперсите, краставицата (с чаена лъжичка огребете семките от сърцевината) и червения лук и ги прибавете към рибата.

3. Овкусете с 1 с.л. лимонов сок и черен пипер и разбъркайте.

4. Авокадото почистете, обелете и нарежете на малки кубчета. Посолете, покапете с 1 ч.л. лимонов сок и разбъркайте.

5. Сглобете предястието като на дъното на рингове сложите пласт авокадо 1/4 от височината, а след това допълните с рибната смес. Оформете хубаво с обратното на лъжица и махнете внимателно ринга.

6. Украсете с резени лимон и краставица, каперси и перца див лук.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта