Регистрация

Тарталети с пълнеж от течен шоколад

Тарталети с пълнеж от течен шоколад
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 5018

Пълнозърнести тарталети с шоколадов пълнеж.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ¾ ч.ч. пълнозърнесто брашно
  • 1 ч.ч. какао на прах
  • 1 ¼ ч.л. сода за хляб
  • ½ ч.л. сол
  • 1 ½ бучка масло на стайна температура
  • ½ ч.ч. кафява захар
  • 2 големи яйца на стайна температура
  • 1 ч.ч. нискомаслено кисело мляко на стайна температура или 1 ч. нискомаслено прясно мляко + 1 с.л. дестилиран оцет
  • ½ ч.ч. заквасена сметана с ниско съдържание на мазнини (сметаната трябва да е със стайна температура)
  • 2 с.л. сварено кафе
  • 2 ч.л. ванилова есенция

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната на 170°С. Постелете формичките за тарталети с хартия за печене.

2. В купа пресейте брашното, какаото на прах, содата за хляб и солта.

3. Разбийте с миксер маслото и захарта, докато получите лека и пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно и изсипете ваниловата есенция. Разбъркайте хубаво.

4. Разбийте киселото мляко, заквасената сметана, ванилията и кафето в отделна купа.

5. Изсипвайте в купата на миксера, като редувате, сместа от кисело мляко и брашнената смес. Започнете със сместа от кисело мляко и завършете с брашнената смес. Разбийте добре, докато всички съставки се смесят хубаво.

6. Започнете да месите тестото с шпатула, но не го омесвайте прекалено продължително.

7. Напълнете формичките за тарталети с тестото до ръба.

8. Печете 20-25 мин., докато тарталетите се опекат. Ще разберете, че те са напълно опечени, ако ги прободете с клечка за зъби и тя излезе суха.

9. Оставете тарталетите да изстинат, преди да ги намажете отгоре с течен шоколад

 

Източник: opensourcefood.com 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта