Регистрация

Тапас от пържени картофи със сос



Тапас от пържени картофи със сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1403

Картофени кубчета с пикантен доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 28.02.2018

Веганско мезе правят Лора и Стоян като следват рецептата за тапас от картофи с хрупкава коричка, поднесени с пикантен сос от домати, лук, чесън и подправки. Ястието се приготвя лесно и бързо и е подходящо за семейна киновечер или за посрещане на приятели за по чаша бира или вино.

Първо картофите се обелват и нарязват на кубчета. Пържат се на маслена баня в зехтин до полуготовност и се вадят в съд, застлан с домакинска хартия, която да попие излишната мазнина. През това време приготвяме доматения сос. За него запържваме в малко зехтин наситнени червен лук и чесън. Добавяме дафинов лист, черен пипер и лют пипер. Заливаме с консерва домати, малко вода и завършваме с лъжичка захар за регулиране на киселинноста и сол на вкус. Оставяме да покъкри, а след редуцирането прецеждаме през широка цедка или пюрираме.

Сгорещяваме отново зехтина от пърженето на картофите и ги връщаме обратно да се изпържат до пълна готовност. Тази техника гарантира получаването на уникално хрупкава коричка и стахотна сърцевина. Пак вадим готовите картофи върху домакинска хартия, а след няколко минути поднасяме апетитните тапаси с купичка от ароматния сос. По-добре не ги смесвайте, защото ще омекне коричката на картофите.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта