Регистрация

Талятели с увита в босилек сьомга и песто от тиквички

Талятели с увита в босилек сьомга и песто от тиквички
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3895

Паста със сьомга и песто от тиквички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пестото от тиквички:

  • 1 тиквичка, нарязана на филийки
  • 1 червено чили, без семената
  • 2 скилидки чесън, цели, обелени
  • шепа листа босилек
  • пюре от сушени домати
  • зехтин
  • сол и пипер
  • сокът на 1/2 лимон

За сьомгата:

  • 1 обезкостено филе от сьомга, без кожата
  • шепа листа босилек
  • зехтин
  • сол и пипер
  • сокът на 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

На пестото:

1. Намажете резените тиквичка с чесън, чили и зехтин. Изпечете ги в оребрен тиган на слаб огън до омекване.

2. Сложете в блендера и пюрирайте, като добавите листата босилек, доматеното пюре и лимоновия сок. Овкусете със сол и пипер и добавете зехтин до получаване на желаната гъстота.

Това количество е достатъчно за поне 2 порции. Прибавете към сварената паста.

На сьомгата:

1. Овкусете сьомгата със сол и пипер. Постелете найлоново фолио върху работната си повърхност, поръсете със зехтин в средата и подредете листа босилек, така че да са с размерите на сьомгата, когато я сложите отгоре им.

2. Сложете рибата върху босилека и я покрийте с още босилек и поръсете със зехтин. Изстискайте лимоновия сок отгоре.

3. Увийте сьомгата с фолиото, така че да се получи зелено пакетче. Сложете вода да заври.

4. Когато кипне, намалете огъня до слаб и пуснете рибените пакети във водата. Оставете да покъкри за 10 - 15 мин., в зависимост от дебелината на месото.

5. Извадете от водата и оставете да се охлади за около минута. Развийте пакета внимателно, така че да не махнете и босилека. Оставете филето за няколко минути да престои и го нарежете с остър нож на порции за сервиране върху овкусената с песто паста.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта