Талятели с кедрови ядки и гъби
Паста с гъби, сметана и трюфелов зехтин.
Необходими продукти:
- 300 г пресни гъби
- 100 мл сметана с ниско съдържание на мазнини
- сол
- черен пипер
- кедрови ядки
- зехтин с аромат на трюфели
- 2 скилидки чесън
- индийско орехче
- 250 г спагети талятели
Начин на приготвяне:
1. В един тиган сипете малко зехтин с аромат на трюфели и го загрейте.
2. Счукайте чесъна или го нарежете на много дребно. Изсипете го в тигана заедно с една шепа кедрови ядки и запържете за няколко секунди.
3. Добавете нарязаните гъби и пържете няколко минути, като разбърквате.
4. Добавете щипка индийско орехче, сол и черен пипер.
5. Добавете сметаната и оставете сосът да се готви няколко минути.
6. Добавете още малко зехтин за по-силен аромат
7. Сервирайте върху сварени талятели и поръсете с още малко кедрови ядки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ