Регистрация

Тайната на съхранението на червения хайвер

Тайната на съхранението на червения хайвер
  |   Порции   |   Видяна: 3466

На каква температура и в какъв съд да държим хайвера от сьомга.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • стабилно количество червен хайвер

Начин на съхранение:

1. Избор на подходящата температура - ако искате хайверът да запази вкуса и питателните си свойства за дълго време не си и помисляйте да го държите извън хладилника. Ако ще ви трябва след по-продължителен интервал, то възползвайте се направо от фризер. Помнете, че рибните яйца се развалят на топло място за няколко дни.

2. Избор на съд - По-добре разпределете хайвера в няколко по-малки съдинки, отколкото да изберете по-голям. Важно е да няма въздух в съда, защото в противен случай рибните яйца ще се съсухрят дори и съхранявани на доста студено място. А така вкусът им ще стане неприятен.

3. Прибори за хайвер - Ако съхранявате хайвер в бурканче или друг съд и искате да извадите част от него, в никакъв случай не използвайте метална или стоманена лъжица. Вместо това прибегнете към алтернативни неметали като пластмаса, дърво или керамика. Ако ще вадите цялото съдържание за консумация в следващите час-два - няма проблем да изгребете съдържанието с метален прибор.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне:
Време за готвене:

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта