Регистрация

Сьомга котлет с пюре от грах

Сьомга котлет с пюре от грах
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 201

Печена сьомга с гарнитура от грахово пюре със сметана и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 котлета от сьомга (по около 150-180 грама всеки)
  • 1/3 ч.л. пипер (меланж или микс бял и черен)
  • 1/3 ч.л. розмарин на прах
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • зехтин
  • 3 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 400 г замразен грах
  • 60 г масло
  • 100 мл готварска сметана (течна, незаквасена, по възможност млечна и с по-висок процент)
  • лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Двата котлета сьомга обтрийте двустранно с изброените подправки и след това покапете с малко зехтин. Обтрийте пак и оставете на стайна температура докато дойде ред за готвенето им.

2. Лука наситнете. Сгорещете олиото и запържете докато покафенее. Добавете замразената грах и гответе докато омекне хубаво.

3. Пресипете в купата на чопъра или пасатора. Добавете сол и пипер, 50 г масло и налейте сметаната. Пюрирайте. След това минете през едра цедка, за да се получи гладко пюре. Разпределете в порции.

4. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган, добавете 20 г масло и когато е добре сгорещено сложете котлетите. Гответе по 4 минути от страна.

5. Сервирайте с гарнитурата и по желание бегла поръска от люспи лют пипер.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта