Регистрация

Съвети за съхранение и наливане на шампанско



Съвети за съхранение и наливане на шампанско
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1948

При отваряне на шампанско въртете бутилката, а не тапата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

     Ако искате да запазите шише шампанско или друго вино студено, не го поставяйте просто в лед, съветва Жак Пепен. Сипете в леда вода, а после посолете, защото солта ще задържи температурата. А когато решите да отворите пенливото вино, то подпрете тапата с палец и въртете шишето. Що се отнася до сипването - наливайте чашите два пъти - веднъж за начало и след това - когато слегне газираната пяна.

Най-важните съставки

Време за приготвяне:
Време за готвене:

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта