Регистрация

Суши с хляб, шунка и майонеза

Суши с хляб, шунка и майонеза
Трудно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4937

Суши с хляб и рачешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 филии хляб по избор
  • 1 лист нори
  • 1 яйце, разбито
  • 1 лист маруля
  • 1 резен шунка по избор
  • 1 рачешко рулце
  • 1 резен японска краставица
  • майонеза
  • масло
  • течно тесто за паниране
  • галета
  • фолио за опаковане

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете тиган с няколко капки олио.

2. Изпържете яйцето като палачинка до готовност.

3. Заделете.

4. Натопете рачешкото рулце в течното тесто и покрийте с галета.

5. Изпържете на маслена баня до златисто-кафяво.

6. Заделете.

7. Отстранете кората на хляба.

8. Приплескайте го хубаво с точилка или с друг подходящ предмет.

9. Изрежете норито с големината на две филийки, разположени една до друга, като оставите допълнително 4 см дължина.

10. Постелете парче найлоново фолио върху работната си повърхност.

11. Отгоре сложете норито.

12. Намажете леко с масло хляба и от двете страни.

13. Сложете върху норито.

14. Намажете леко с масло норито, което не е покрито с хляб.

15. Сложете изпърженото яйце върху хляба.

16. Прегънете или изрежете излишното яйце.

17. Върху него поставете марулята.

18. Сложете шунката, изрязана с размера на марулята.

19. Отгоре поставете краставицата и рачешкото рулце.

20. Сложете малко майонеза.

21. Започнете да навивате хляба.

22. Докато навивате, повдигайте фолиото.

23. С допълнителното нори залепете хубаво рулцето.

24. Увийте рулцето с фолиото.

25. Нарежете на малки кръгчета.

26. Преди консумация свалете фолиото.

Забележки:

1. За да се слепи по-хубаво норито, може да го намажете с масло.

2. Не е задължително да използвате фолио, но така ще се задържи по-здраво рулото и ще се нареже по-лесно.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта