Регистрация

Суфле от панчета и песто

Суфле от панчета и песто
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2350

Бухнало топло суфле с италиански бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • масло или олио за намазване
  • 6 големи яйца
  • 110 г панчета
  • ½ ч. ч. песто (виж рецептата по-долу)
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • ½ ч. ч. настърган пармезан
  • 3 с. л. брашно
  • ½ ч. л. прясно смлян черен пипер

Рецепта за пестото:

  • 3 ч. ч. листа босилек
  • ½ ч. ч. пармезан
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 1/3 ч. ч. кедрови ядки, печени
  • ½ до ¾ ч. ч. зехтин
  • сол, пипер

Начин на приготвяне:

1. Сложете всички съставки без зехтина в кухненския робот и бъркайте докато се смесят добре. Прибавете зехтина и отново пуснете робота до получаването на желаната плътност.

2. Загрейте фурната на 170 С. Намажете с мазнина 8 гювечета или 20-см йенска тенджера.

3. Отделете жълтъците от белтъците и изчакайте да достигнат стайна температура.

4. Запържете в тиган панчетата на средна степен докато стане златиста. Отцедете върху салфетка, нарежете ситно и оставете настрана.

5. В голяма купа разбъракйте пестото с жълтъците.

6. В тенджерка загрейте прясното мляко до кипване и прибавете с бъркане пармезана докато се разтопи. Добавете брашното и пипера (сместа ще се сгъсти веднага).

7. Добавете и пестото с жълтъците и разбъркайте. Оставете да се охлади.

8. В средно голяма купа разбийте белтъците с миксер до получаването на твърд сняг.

9. Добавете белтъците и панчетата към пестото. Разбъркайте внимателно, за да не спаднат белтъците.

10. Разпределете с лъжица сместа в гювечетата или йенската тенджера и сложете във фурната.

11. Печете докато бухне и добие златист цвят – около 18-25 минути за гювечетата или 30 минути ако готвите в йена. Пробвайте като забодете тънък нож в центъра – той трябва да излезе леко влажен.

12. Сервирайте веднага, защото суфлетата спадат бързо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта