Сусамови крилца
Средно | Порции 2-3
| Видяна: 4245
Пържени пилешки крилца със сусам.
Необходими продукти:
- 12 крилца (изпържени на маслена баня)
- 2 с. л. захар
- 3 с. л. сос от стриди
- 1 лайм, за сок
- 2 с. л. доматен сос
- 2 скилидки чесън и 2 глави шалот (фино пасирани)
- сусамово семе (за украса)
- чили сос
- сусамово олио за овкусяване
- зеленчуково олио
Начин на приготвяне:
1. Пържете крилцата докато станат хрупкави и заделете.
2. Загрейте олио в тиган, добавете чесъна и шалота, бъркайте докате усетите аромата.
3. Прибавете соса от стриди, захарта, сока от лайм, доматения сос, чили соса и сусамовото олио.
4. Оставете да къкри и да се сгъсти и прибавете крилцата.
5. Разклатете докато крилцата се покрият със соса.
6. Поръсете със сусамовото семе.
Най-важните съставки
доматен сос, захар, зеленчуково олио, лайм, пилешки крилца, семена черен сусам, сусамово олио, чесън, шалот
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ