Регистрация

Супа Чаудър със зеленчуци и царевица

Супа Чаудър със зеленчуци и царевица
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3704

Веганска супа с картофи, моркови, целина, боб и царевица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • ½ ч.ч. накълцан кромид лук
  • ½ ч.ч. накълцана целина
  • 2 ч.ч. зеленчуков бульон
  • ½ ч.л. сол
  • 2 ч.ч. обелени и нарязани на кубчета картофи
  • 1 ч.ч. моркови, нарязани на кръгчета
  • 1 консерва (450 г) царевица, смесена с ½ ч.ч. соево мляко (по желание) и 1 с.л. маргарин
  • 1 консерва (450 г) бял боб канелини, изцеден от течността и измит (може и друг вид боб)
  • ¼ ч.л. смлян черен пипер
  • 1 с.л. маково семе
  • 2 ч.ч. соево мляко
  • 2 с.л. царевично нишесте

Начин на приготвяне:

1. Намажете с малко олио голяма тенджера с вместимост 4-5 л. и с плътно прилепващ капак. Нагрейте я на умерен огън.

2. Когато тенджерата се нагорещи, изсипете в нея лука и целината. Пържете ги 3 мин., като разбърквате, докато омекнат.

3. Излейте зеленчуковия бульон и солта и изчакайте да заври на силен огън. (Забележка: можете да добавите солта накрая, след като опитате готовата супа. Може да се окаже, че бульонът е достатъчно солен и няма нужда от повече сол.)

4. Добавете картофите и моркова. Намалете огъня на умерена степен. След това оставете да къкри в покритата тенджера 10 мин., докато омекнат картофите и морковите.

5. Добавете царевицата, боба, черния пипер и маковото семе. Оставете да къкри в покрития съд за 10 мин.

6. Разбийте млякото и царевичното нишесте в средно голяма купа до получаване на гладка смес. Излейте сместа в зеленчуковата супа.

7. Оставете да къкри в непокрит съд, докато супата се сгъсти.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта