Регистрация

Супа Цезар с пилешко и спанак



Супа Цезар с пилешко и спанак
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1580

Спаначена супа с пилешко филе, крутони и пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 22.02.2018

Супа, подобна на салата Цезар, но лишена от продуктите, които не биха се вързали добре в чорба правят Лора и Стоян. На пръв поглед звучи неприятно да се използва салатена рецепта за супи, но тук крайният резултат е крем супа от спанак и картофи със застройка, която се поднася с печени пилешки гърди, крутони и пармезан. Вкусно, полезно и засищащо ястие.

Първо обтриваме гърдите със зехтин, овкусяваме със сол и пипер и запичаме на наребрен тиган. Заделяме си ги да се охладят. Сгорещяваме зехтин в тенджера, наситняваме чесън и го запържваме в мазнината. Наливаме пилешки бульон, капваме сос Уорчестър, поръсваме със сол и черен пипер, добавяме нарязани на кубчета картофи и готвим докато омекнат. После идва ред на спанака, който се измива и къкри 2-3 минути в супата. Ястието се пюрира.

Правим застройка от яйчен жълтък, лимонов сок, рендосан пармезан и сол. Наливаме в супата, кипваме и махаме от котлона. А докато чорбата се готви, можем да си направим и крутоните - замразени филийки хляб се покапват със зехтин, поръсват се с риган и сол и се запичат на умерена фурна за 7-8 минути.

Супата се сервира като върху нея полягват слайсове пилешко месо и крутони, които е добре да сложите непосредствено преди поднасяне, за да не омекнат. После се поръсва с пармезан и се покапва с течна животинска сметана.

Рейтинг и коментари

5 отлична
7
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта