Регистрация

Супа топчета с картофи, моркови и фиде

Супа топчета с картофи, моркови и фиде
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1142

Супа с кюфтета и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г лук (2-3 глави)
  • 700 г кайма
  • 1 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер
  • 350 г картофи (3 средно големи картофа)
  • 2 литра вода
  • 2 с.л. олио
  • 2 моркова
  • 2 ч.л. сол + 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 дафинов лист
  • листата на 1/2 връзка копър
  • 50 г фиде

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете. Каймата прехвърлете в купичка.

2. Добавете към каймата 1/3 (на око) от лука, 1 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер. Замесете.

3. Картофите обелете, нарежете на кубчета с размера на половин хапка и измийте. Прехвърлете в тенджера, залейте с водата и оставете да кипнат. Отпенете и варете 20-тина минути на умерен огън.

4. През това време с мокри ръце от каймата оформете малки кюфтенца и ги подредете в чиния.

5. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган. Нарежете морковите на кръгчета с дебелина около 0,5 см. Запържете първо лука в олиото, след това добавете и морковите и гответе 2-3 минути.

6. Прибавете запръжката в тенджерата, пуснете едно по едно и кюфтенцата, дафиновия лист, сол и пипер. Оставете да се готви 4 минути след кипване на умерен огън.

7. Наситнете листата на магданоза и ги прибавете в супата заедно с фидето. Гответе още 4-5 минути и махнете от котлона. Супата е готова.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта